sjokolade-bondeltjies

sjokolade-bondeltjies

Die hawermout maak van dié happies ’n gesonder keuse. Tog is dit ’n wenner wat pa van oor tot oor sal laat glimlag. Dit lewer sowat 40 klein bondeltjies, of 20 groteres.

Jy het nodig:
. 500ml suiker
. 100g botter
. 125ml melk
. 1 25ml kakao 
. 750ml hawermout
. 250ml klapper
. 5ml vanieljegeursel

So maak ’n mens: 
1. Plaas ’n paar velle bakpapier gereed op bakplate.
2. Plaas die suiker, botter, melk en kakao in ’n groot kastrol. Verhit tot kookpunt terwyl jy aanhoudend roer. Kook dan vir 5 minute. 
3. Meng intussen die hawermout en die klapper. Verwyder die kakao-mengsel van die stoof en roer die hawermoutmengsel en die vanieljegeursel by. 
4. Skep teelepelsvol van die mengsel in mini-kolwyntjiepapiere, of skep net hopies op die bakpapier. Laat afkoel en bêre dan in ’n lugdigte houer. 
– Uit Wenresepte 2000: Gunstelinge van toeka tot nou deur Carmen Niehaus. Die boek word deur Human & Rosseau uitgegee.
Foto: Gerrie Janse van Vuuren

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s