melktert

MELKTERT

KORS:

2 Kop Meelblom
2 eetl Suiker
1 Desertlep. Bakpoeier
1/4 lb Botter
2 Eiers

METODE:

Meng al die droe bestandele en vryf die botter in.
Klits die eiers en maak die droe bestandele daarmee aan.
Voer ‘n tertbord uit.

VULSEL:

3/4 Kop Klapper
3 Kop Melk
3 Eiers
1 1/2 eetl Meelblom
1 1/2 eetl Mielieblom
6 eetl Suiker
3 eetl Botter
1 telp Vanielje

METODE:

Bring die melk tot kookpunt.
Maak die meelblom en mielieblom aan met n bietjie melk en roer in die kokende melk.
Klits die geel van die eiers en suiker saam en roer dit in die mengsel.
Verwyder van stoof en vou die botter, vanielje geursel asook ‘n knypie sout in.
Laastens word die styfgeklopte eierwit en klapper ingeroer.
Gooi in tertpan. En bak in matige oond tot ligbruin.
Strooi pypkaneel en suiker oor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s